Home > Frans Pollux ‘Naeve de kèrk’

‘Naeve de kerk’: najaarstour langs Limburgse dorpjes

Frans Pollux vangt het moderne dorpsleven

 

Is een dorp nog leefbaar zonder pinautomaat? Komen jongeren weer terug zodra ze kinderen krijgen? En hoe gaat het ondertussen met de fanfare? Aan de hand van typisch hedendaagse dorpsproblemen – ontgroening, vergrijzing, de kracht van krimp – haalt Frans Pollux in een muzikale talkshow verhalen op.

 

Na zijn succesvolle en uitverkochte reeks concerten in het Venlose Jaomerdal, kondigt Frans Pollux een nieuw project aan voor het najaar: NAEVE DE KERK. Pollux en band gaan op tour langs kleine dorpen: op zondagmiddag in gemeenschapshuizen, naast de kerk. Over elk dorp maakt hij vervolgens een liedje. Die opgenomen liedjes worden in januari 2019 gepresenteerd tijdens het slotconcert van het project in de Maaspoort in Venlo

 

VERANDERINGEN

In bijna alle Limburgse dorpen zijn grote veranderingen aan de gang: jongeren trekken weg en de huizenmarkt staat onder druk. Dat heeft goede en minder goede kanten. In de meeste dorpen is een groeiende groep vitale senioren die een groot deel van het vrijwilligerswerk in hun dorpen oppakken. Hoe ga je als dorp daar mee om? Hoe hou je de boel bij elkaar? Genoeg thematiek om te bespreken met een aantal personen uit het dorp, als aanvulling op het concert. In navolging van de thematiek wordt bij de organisatie van het concert samenwerking gezocht met een plaatselijke vereniging, in Stramproy is samenwerking gevonden met v.v. De Zoatmaale welke i.s.m. de culturele werkgroep de organisatie voor haar rekening nemen.

 

ALBUM

In elk dorp haalt Frans Pollux één verhaal op dat hij verwerkt in een liedje. De liedjes worden opgenomen, gebundeld en uitgebracht op het conceptalbum Naeve de Kerk, dat wordt gepresenteerd tijdens een groot slotconcert op zondag 20 januari 2019 in Venlo. Via Facebook en website kunnen de bezoekers van de concerten vervolgens de totstandkoming van ‘hun’ plaat over en Stramproy volgen.

KAARTEN

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.franspollux.nlwww.ticketcrew.nl/tickets/naeve-de-kerk of te koop bij Benelux en Jumbo Ralf Jansen en René Puts.

Een mooie gelegenheid om, deze Limburgse topartiest van dichtbij te bewonderen, te genieten van de Limburgse muziek en onderdeel te kunnen zijn van een mooie dialoog over ons mooie dorp.

Tevens wordt, wegens groot succes van de vorige editie, voorafgaande aan het optreden van Frans Pollux, de film over Stramproy, gemaakt door de Culturele werkgroep, vertoond.

We hopen u te mogen verwelkomen op zondag 04 november 2018.

Aanvang 14.00, einde 18.00. De zaal is om 13.30 open.

De Culturele werkgroep en v.v. De Zoatmaale.

 

Voor meer informatie: info@franspollux.nl / 06 48262404 (Johan Hauser)

 

 

Voor meer informatie: info@franspollux.nl / 06 48262404 (Johan Hauser)